A szerda délutáni teázós brainstorming és a kifogyott nyomtatópatron esete

Egy évfolyamtársammal, Rékával minden héten összeülünk nála vagy nálam egy teázós délutánra, és nyugodtan állíthatom, ezek a legrelaxálóbb és legkreatívabb délutánjaim mióta bevezettük ezt a jó szokásunk. Korábban nem voltam egy nagy teázós, de Réka már vagy hat éve megszállott teaélvező, s természetesen a legegzotikusabb, legkülönlegesebb teákat sem rest beszerezni, még akkor sem, ha ennek néha némi nyomozás az ára.

A legtöbb teakülönlegességet tehát vele próbáltam ki, s ő szoktatott rá a fehér teára is, ami engem még a zöldnél is jobban vitalizál, úgyhogy most már minden reggel ilyet fogyasztok. A szeánszainkra azért természetesen Réka szokta leszervezni az újabbnál újabb teakölteményeket, mert ő az igazi szakértő.

A legutóbbi ilyen teázásunkkor, amikor az egyetemi tanegységekkel és a félévre kitalált ötleteinkkel kapcsolatos elképzeléseinket kibeszéltük, és szerettünk volna kinyomtatni néhány tematikát, a felszabadult eszmecserét egy igencsak földhözragadt probléma szakította félbe. Kiderült, hogy kifogyott a nyomtatópatron, s bár már előző napra vártam volna egy patroncsomagot, ez végül mégsem érkezett meg.

Réka azt mondta, hogy nemrég ő is így járt, és hogy neki is kéne találnia egy megbízható és olcsó szolgáltatót, úgyhogy akár utána is járhatnánk ennek. Így is tettünk, s Réka tíz perccel később már mondta, hogy ő talált egy igen jónak tűnő helyet. Ráadásul, folytatta, rengeteg fajta HP patronjuk van. Megnéztem én is a kínálatot a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron  oldalon, és tényleg, rengeteg HP patronjuk volt, nem csak az én HP nyomtatómba, de még az öcsémébe is találtam megfelelőt, az oldal tetején pedig bizony az állt, hogy ingyenes kiszállítás. Réka pedig, aki közben már megtalálta a saját HP nyomtatájóba, de az apja Epsonjába is a megfelelő patront, szólt, hogy azért vegyem észre a több termék után járó termékkedvezményt, mert az se semmi.

S valóban, már két termék rendelése esetén is kedvezmény jár, három terméknél pedig ez az engedmény még nagyobb, s a termékek ráadásul lehetnek különbözőek is. Nos, nekem több se kellett, rendeltem tőlük azonnal három csomag papírt és három adag fekete tintát a HP nyomtatómba, s átküldtem a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron linket az öcsémnek is.

Náluk egyébként két gép volt, egy HP és egy Philips, s bár az utóbbinak a típusszámát nem tudtam, mint fél órával később kiderült, ehhez a nyomtatóhoz is voltak kompatibilis patronok. A HP és Philips gépeken kívül egyébként Epson, Canon, Lexmark típusú nyomtatókhoz is széles választékban kínál tonereket, tintapatronokat a cég, s papírból is lehet bőven válogatni, még akár CAD vagy GIS munkákhoz való speciális típusok között is nézelődhetünk.

Végül még egy közös barátunknak, Andornak is átküldtük a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron oldalt, ő plakáttervezőként elég sokat nyomtatott a két nagyobb HP gépén.

Ami pedig az ingyenes és gyors kiszállítást illeti, nekem abban sem kellett csalódni. A rendelésem már pénteken ott is volt, s még azt is lehetett tudni, hogy mikor kell várni a csomag érkezését, hiszen a kiszállítást intéző partnercégük, a GLS mindig megad egy három órás időintervallumot, így tehát még a szokásos pénteki bevásárlásom is nyugodtan el tudtam intézni, mert nem kellett egész álló nap a futárra várni.

Pénteken egyébként már Réka is rendelt tőlük, miután felhívtam, hogy minden rendben ment, s megállapítottuk, hogy Réka legutóbbi, nem túl eredeti, ám talán annál igazabb aranyköpése, miszerint valójában az élet apró örömei rejtik a nagy betűs boldogságot, nem csak a teákra igaz, de még a nyomtatóalkatrész-beszerzésre is.