A teaházas pincérkedés után új szakmát tanultam

Vannak olyan családok, ahol mindenkinek doktori diplomája van, és azt vallják, hogy a tanulás a legfontosabb érték. Nálunk ez eddig sajnos nem így volt, mivel a szüleim szakmunkásként keresték a betevőjüket, és nem is maradt idejük másra. Ezért én sem vettem komolyan a tanulást, inkább egy teaházban kezdtem el dolgozni pincérként a kötelező iskolák elvégzése után.

Sokszor hangzottak el persze olyan poénok, hogy ha már ennyire jól ismerem a keleti teák kultúráját, akár még kínaiul is megtanulhatnék, vagy ha több energiát tennék bele, akár saját keleti teabeszállító cégem is lehetne. De hát nálunk soha senkinek sem voltak ennyire elrugaszkodott ötletei! De az tény, hogy a cég teái nagyon finomak, és sokszor munka közben is jólesik elfogyasztani egy-egy csészével kávé helyett. A kávéról ugyanis jóval több rosszat hallottam, mint a teáról. Teázás közben egyébként még érdekes történeteket is mesélnek egymásnak az emberek. Ezért is keseredtem el nagyon, amikor a főnököm közölte, hogy fél éven belül kénytelenek leszünk bezárni.

Az egyik vendég korábban említette, hogy a cégénél és a konkurenciánál is hiány van hegesztőkből, én pedig úgy gondoltam, hogy egy új szakma elsajátítása ebben a helyzetben nagyban javítaná az önbizalmamat és a jövőképemet. Némi keresgélés után a https://oktatozone.hu/volframelektrodas-vedogazas-ivhegeszto-szakmai-kepzes/ oldalon találtam magam, aminek nagyon örültem, mert itt már egy konkrét képzés leírásával találtam szembe magam, így az új szakmám megszerzése is kevésbé tűnt már légből kapott ötletnek.

A https://oktatozone.hu/volframelektrodas-vedogazas-ivhegeszto-szakmai-kepzes/ oldal felvázolta többek között a képzés indulásának napját – sőt, a következő csoportét is, azt, hogy mikor kell majd beiratkozni, de az órák száma, illetve az érintett napok és a várható időtartam is feltüntetésre került.

Az oktatás díja szintén fontos tényező sokaknak, illetve az is, hogy kell-e külön fizetni a vizsgáért, de ezeket már most az elején letisztázva láthatjuk, ez alapján pedig mindenki el tudja dönteni, hogy valóban ideális-e számára a kiszemelt felnőttképzési tanfolyam.

Azt remélem, nem kell mondanom, hogy szaktudásunkat csakis akkor tudjuk komoly környezetben kamatoztatni, ha a megfelelő engedélyeket és jogosultságokat megszerzett intézményben szerezzük meg a szükséges ismereteket. Az oktatozone.hu-nál ezek megvannak, illetve a képzések nyilvántartási száma is pontosan szerepel. Ez azért is előnyös, mert ha valaki már dolgozik egy cégnél, és egy másik pozícióra szeretne váltani, annak a feltételeit általában pontosan meghatározzák, ezért egyértelművé válik, hogy az oktatozone.hu melyik képzésének elvégzése biztosíthat ehhez lehetőséget.

Aki korábban részt vett már bármilyen képzésen vagy vizsgán, az tudja, hogy a követelmények teljesítési miatti stressz mellett néha egyéb tényezők miatt is fájhat a fejünk, mint például a jelentkezési határidők betartása és a szükséges dokumentumok benyújtása. Sokan már itt úgy érzik, hogy legszívesebben feladnák, de az oktatozone.hu-n egyszerű dolgunk van. Először is, az online jelentkezési lap kitöltése egyáltalán nem bonyolult, egy gomb pedig gyorsan és könnyen átirányít bennünket oda. Másrészről a szükséges dokumentumok listáját szintén egy helyen megtaláljuk és le is tölthetjük, így egész biztosan nem felejtünk el semmit. Ha pedig elakadunk vagy továbbra is kérdésünk van, az oktatozone.hu-val egyéb módon, például a képzéshez megadott telefonszámon is fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Bár nehéz szívvel engedtem el a régi teaházat, ahol bizonyos szempontból rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem, egyáltalán nem bántam, hogy most valami újba és egy keresett szakma elsajátításába foghatok bele az oktatozone.hu szervezésében.