Hőszivattyú: úgy melegíti fel a teaházat, mint a forró tea a testünket

Egy zimankós téli hétvégi délutánon a barátnőmmel egy nagy dumálós sétát tettünk a város melletti téli tájat csodálva. Fáradtan, átfagyva értünk vissza a hosszúra nyúlt kirándulásból, ezért nagy örömmel fedeztük fel a külvárosi teaházat. Azt reméltük, egy nagy gőzölgő csészével a kezünkben visszanyerhetjük elszökött életerőnket.

A teázóba lépve szinte megcsapott bennünket a kellemes meleg. Perceken belül visszatért belénk az élet, szépen átmelegedtek elgémberedett ujjaink, lábfejeink. A forró tea pedig belülről melegített fel minket. Kíváncsiak voltunk, egy különálló épületet hogyan lehet gazdaságosan fűteni ilyen hideg időszakokban is.

Lelkesen újságolták el nekünk, hogy néhány éve telepítette nekik a Klimaglobal.eu az új fűtési rendszert. Az új hőszivattyú ára ráadásul ezalatt már meg is térült, hiszen a különösen hatékony kútvizes víz-víz közegű típust telepítették nekik. Kora ősztől késő tavaszig tökéletes meleget tud biztosítani ez a készülék, hiszen a jó mélyre fúrt kút vize állandó hőmérsékletű az időjárástól függetlenül, és folyamatos hőforrást biztosít.

A Klimaglobal.eu részt vesz abban a mozgalomban, mely a megújuló energiák használatára törekszik. A hőszivattyú rendszerek a károsanyag-kibocsátást a minimálisra csökkentik a hagyományos fűtési módozatokhoz képest. Kiváló befektetést jelentenek, hiszen korszerű és olcsó megoldást kínálnak a fűtésre. Közülük is 15 év tapasztalatával segít a tökéleteset kiválasztani a Klimaglobal.eu. A rendszer kiépítésének a költségei és a hőszivattyú ára tükrözi az energiahatékonyságot. Minél jobban teljesít ezen a téren, általánosságban a telepítése annál drágább. A kútvizes rendszer viszont ebből a szempontból is kiemelkedő lehet. Nem jár olyan masszív költséggel, mint a talajszondás hőszivattyú, viszont mélyebb kutak esetében nagyon kedvező a hőcsere a magasabb lenti hőmérséklet miatt.

A Klimaglobal.eu által végzett munka mindenképp a minőséget képviseli, amit a rá vállalt garancia is jól mutat. Helyszíni szemlével készítik elő a telepítés tervezését, és minden lehetséges körülményt és problémát átbeszélnek az ügyféllel a pontos tervezéshez. A telepítéshez pedig országos kapcsolatrendszerben tudnak nagyszerű szakértőket ajánlani.