Az autó lízing finanszírozási formáiról beszélgettünk a teaházban

Pár barátommal időnként beülünk egy budapesti teaházba. Az ilyen alkalmakon az elmúlt években számos különféle beszédtéma volt már terítéken attól függően, hogy éppen mi érdekel minket. A legutóbbi alkalmon például az autó lízing finanszírozási formáiról beszélgettünk, mégpedig azért, mert többen is cégautó lízingelését terveztük saját vállalkozásaink számára.

Az egyik ismerősöm nagyon határozottan a nyílt végű lízing mellett állt. Egy másik azonban azt mondta, nemrég olvasott egy cikket a flottakezeles.hu-n, ami miatt inkább más finanszírozási módot választana.

Mivel engem is érdekelt a téma, elkértem tőle a linket az említett cikkhez, hazaérve pedig el is olvastam.

Ezt a kockázatot érdemes mérlegelni autó lízing választása előtt

A cikk leírja, hogy abban az esetben, ha egy cég céges autó beszerzése mellett dönt, ezen belül pedig azt választja, hogy lízingel, alapvetően három autó lízing mód közül tud választani.

Először is választhatja az ún. operatív ízinget, vagyis a tartós bérletet. Ebben az esetben az adott jármű tulajdonjoga a szerződés végén is a lízingbeadó félnél marad.

Másodszor lehetőség van a zárt végű autó lízing választására. Ebben az esetben a lízingelt jármű a szerződés lejárta után a lízingbevevő félnél marad.

És harmadszor választható az ún. nyílt végű lízing is. Ebben az esetben viszont a szerződés nem határozza meg előre, hogy melyik félé lesz a kocsi tulajdonjoga a lejárat után.

A cikk az autó lízing lehetőségek bemutatása után azzal foglalkozik, hogy adózási szempontból miért lehet kockázatos a nyílt végű lízing választása, és miért ajánlja ehelyett inkább a tartós bérletet a flottakezeles.hu. De a végső döntést természetesen a lízingelésen gondolkodó cégre bízza.

A flottakezeles.hu remek szolgáltatásokat is kínál

A színvonalas tájékoztató információk mellett a flottakezeles.hu, ami egyébként a FLOTTAAUTO Lízing és Autópark-kezelő Kft. weboldala, szolgáltatásokat is kínál cégautó területén. A cég elsősorban operatív lízinggel, vagyis tartós bérlettel foglalkozik. Ehhez pedig három csomagajánlatot kínál, amiből bárki kiválaszthatja azt, hogy melyik felel meg leginkább saját cége számára.

A csomagajánlatok mellett a weboldalon olyan megvásárolható használt autókat is találhatunk, amelyek a cég gépparkjából kerültek ki. És amelyek garantáltan megbízható, még sokáig használható járművek.

Ezeken a szolgáltatásokon kívül a flottakezeles.hu-n igényelhetünk egy ingyenesen letölthető, öt részből álló online sorozatot is, amely öt költségcsökkentő tényezőt mutat be, amelyekről cégautó választása előtt ajánlott tájékozódni.

Összességében tehát ha céges autót lízingelnél, vagy csak szeretnél egy színvonalas cikkeket felvonultató autós blogot olvasni, akkor keress rá a flottakezeles.hu-ra!