A természet ajándékait a közös érdekünk megóvni

Egy barátommal nagyon szeretünk teaházakba járni, van is egy kedvenc helyünk az Astorian, ahol nagyon finom teák vannak. Mindenféle tea közül lehet választani, kínai, indiai, perui és amit csak el tudunk képzelni, az van náluk. Legutóbb egy csésze gyógytea felett arról beszélgettünk, hogy milyen sajnálatos, hogy a teaföldek is ki vannak téve a környezetszennyezés hatásainak. Ha így folytatjuk, akkor lefogynak a zöld terültetek és a vízraktárak kiürülnek a globális felmelegedés miatt. Pedig olyan kicsit változtatások is elegek lehetnek, hiszen ha sokan teszünk egy keveset, az pont elég lehet. Mi például mindketten vegánok vagyunk és komposztálunk otthon, a boltba pedig mindig vászonzsákkal megyünk. Ezek mellett persze lehet mással is tenni a környezetért, az egyik szomszédunk például most telepített napelemet a házára. Mi is kedvet kaptunk hozzá, így utána jártunk, hogy itthon mik a lehetőségek.

Napelemrendszer telepítése – árak és típusok

A napelemrendszer.info oldalán elég sok mindent találtunk.Nekünk a 4 kw napelemes rendszer ár és érték aránya tűnt az egyik legszimpatikusabbnak a napelem rendszerek közül. Mind a három árkategória kettő millió forint alatt elérhető, ami számunkra sem tűnik kifizethetetlennek. 1.555.000 forint az első árkategória, amiért egy egyfázisú, 4 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszert kapunk, SMA inverterrel, egyfázisú csatlakozással és 10db Sharp NUJB 330-as típusú monokristályos félcellás napelem modullal. Ez a modul Uv védelemmel és saválló acélszerkezettel is rendelkezik. A második árkategória 1.628.000 forint, ami már egy 3 fázisú Sharp napelemrendszer . Míg a harmadik árkategória 1.882.000 forint, amely egy egyfázisú, 12 db Sharp napelem modullal ellátott, HD Wawe technológiával és prémium kategóriás napelem optimalizátorral felszerelt napelemrendszer.

Hamar felkerülhet a tetőnkre a napelem

A napelemes rendszer felépítése a felmérések után nagyjából 2 hónap alatt meg is van. A saválló acélszerkezettel biztonságosan felszerelhetőek a napelemek. Ez egy drága de hosszútávú befektetés, és 8-10 éven belül megtérül. A napelemrendszer.info csapata, elvégzi helyettünk az ügyintézést és az engedélyeztetést. A napelemeket pedig ezután egy megbeszélt időpontban felszerelik az otthonunkban, így hamar átállhattunk az új életmódra.

Egy-két apróság, amelyre érdemes figyelnünk mielőtt napelemrendszert telepítenénk az otthonunkban

A napelem jobb döntés a természet szempontjából, mert a megújuló enrgiaforrás sosem fogy el és nem lesz szükségünk már energiahordozóra mellette. A napemerendszer megoldható úgy is, hogy a túltermelésünket el tudjuk adni az áramszolgáltatónak, így még gazdaságosabb. Nekünk pedig csak a körülményekre kell figyelnünk, hogy a lakóhelyünk minél alkalmasabb legyen napelemek telepítésére, így a 4 kw napelemes rendszer ára nem lesz hiába. Amire szükségünk van az két ferde tető , ami lehetőleg nem árnyékolt. A 35-40 fokos dőlésszög és a dél-keleti vagy a dél-nyugati fekvés a legideálisabb.A síktetős házak esetében a tartószerkezettel oldják meg, hogy a napelemekhez szükséges dőlésszög adott legyen.

Minden ilyen előzetes felmérési feladatban segít a napelemrendszer.info profi és felkészült csapata. Ha szükség van rá, akkor több konzultáció és egyeztetés is lehetséges a nagy döntés előtt. Ráadásul egy programmal még modellezni is tudják a napelem modulok és az ingatlanunk legjobb lehetőségeit. Vagyis nem kell kétségbe esni, ha nem tudjuk pontosan, hogy mire lesz szükségünk a napelemek telepítése előtt. Mert ebben és az utólag elintézendő papírmunkában is számíthatunk a nepelemrendszer.info csapatára.