Egy tea mellett el is tudom mesélni, hogy érdemes céget alapítani

El is sütném a dolog kulcsát már itt az elején: topcegalapitas.eu/bt-alapitas. És tényleg nem kell egy teánál több idő arra, hogy leírjam a téma és a folyamat lényegét. Úgyhogy irány a konyha, gyorsan lefőzöm a kedvenc puncsos teakeverékemet, teszek bele egy kis citromot és mézet és már mesélem is, hogyan érdemes szerintem ma itthon céget alapítani.

Leginkább úgy, hogy segítséget kérünk valaki olyantól, aki már csinált ilyet és tudja, hogy milyen lépések szükségesek a folyamat sikeréhez. Ez lehet egy barát, egy kolléga, vagy egy családtag is – ha szerencsénk van ebben a szűk körben is lehet cégalapításban jártas ismerősünk. Ha viszont nincs ennyire nyert ügyünk eleve, akkor sem kell csüggedni, mert vannak olyan cégek, akik azzal foglalkoznak, hogy másoknak segítsenek a vállalkozásuk elindításának technikai kérdéseiben. Ilyen például a topcegalapitas.eu, akik jártasak többek között a bt. és kft. alapításban.

Ha bt. alapításról van szó, akkor a konkrét oldal, amit ajánlani tudok a következő: topcegalapitas.eu/bt-alapitas. Itt minden olyan információt meg lehet találni, ami a bt. alapítás témakörében fontos és hasznos. Ezen kívül pedig azzal is hamar képbe lehet kerülni, hogy milyen csomagokon keresztül lehet igénybe venni a topcegalapitas.eu csapatának a segítségét.

Alapvetően két fő kategória van: választhatjuk, hogy csak a cégalapításban kérünk segítséget a papírmunka intézésében és persze a cégbírósági képviseletben, vagy választhatjuk azt is, hogy a székhelyünk is a topcegalapitas.eu által legyen.

Az egyszerűbb opcióban 17 900 forint + áfáért cserébe segítenek a bt. alapítás gyakorlati dolgait intézni, mindenféle papír ügyet és hivatalos képviseletet, valamint az egy órás személyes konzultáció során arra is lehetőségünk van, hogy feltegyük a kérdéseinket a témával kapcsolatosan.

Ha viszont székhely szolgáltatást is igénylünk, akkor bár kicsit többet kell fizetnünk, maga az ügyvédi díj, tehát a cégalapítás ingyen van, hiszen tulajdonképpen a bérlést kell megfizetnünk. Az, hogy mennyit kell ezért fizetnünk attól függ, hogy melyik székhelyre szeretnénk a céget bejelentetni. Hogyha budapesti címet választunk, akkor kicsit olcsóbb a bérlés, 6+1 ajándék hónapra egészen pontosan 29 900 forint + áfát kell fizetni a topcegalapitas.eu/bt-alapitas alapján. Ha viszont olyan székhely szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, ahol nem kell IPA-t fizetni (ez Újlengyelben lehetséges), akkor kicsit többet, egészen pontosan 39 900 forint + áfát kell fizetni a 6+1 hónapnyi bérlésért és cégalapításért.

Nekem elfogyott a teám, de azt hiszem a lényeget el is mondtam. Minden további információt megtaláltok a topcegalapitas.eu/bt-alapitas oldalon, vagy hívjátok fel őket a weboldalon lévő telefonszámon.