Teázás közben derült ki, hogy baj van a fogammal

Biztos ti is emlékeztek arra a jó kis teára, amit az oviban és az általános iskolában adtak mindig. Szerintem, ezt a legtöbb gyerek fixen szerette, és talán jó szívvel is emlékszik vissza rá a mai napig. Én annyira szerettem, hogy itthon is mindig azt akartam inni, de sajnos soha nem sikerült reprodukálni. Ezért azt hittem, hogy van benne valami szuper titkos összetevő. Felnőtt fejjel már inkább úgy gondoltam, hogy talán jobb, ha nem tudom, mitől volt olyan íze, persze ettől függetlenül szinte bármikor szívesen megittam volna egy kis bögrével belőle.

Nem olyan régen, teljesen véletlenül, találtam is egy videót, aminek az index képén hatalmas betűkkel az szerepelt, hogy “így készül a retro tea”. Hohó, gondoltam ez életem egyik nagy pillanata, végre megismerem a titkot. Gyorsan meg is vettem mindent, ami kellett hozzá: fekete tea, citrompótló, és cukor, na meg persze cukor és cukor. Szépen elkészítettem, ahogy írták, de az íze, nem volt az igazi. Nyomokban hasonlított, de ennyi. Viszont, egy valamit köszönhetek ennek a teának: végre elmentem fogorvoshoz.

Amikor ittam belőle, hirtelen egy éles fájdalmat éreztem. Gondolom a sok cukor felfedte a bajt. Egy barátnőm tanácsára kerestem fel a fogorvosbudapest.info oldalát, ami egy magánrendelőnek a weboldala. Ő is volt már itt szuvas fog problémával, és annyira elégedett volt, hogy azóta is idejár.

Meg is néztem, és már attól szimpatikussá vált, hogy a rendelő a második kerületben, a Kacsa utcában található, mindössze pár percre az otthonomtól. Ráadásul, az oldalukon egy csomó információt lehet találni különböző témákban, így a szuvas fogról is. Mint megtudtam, ha a szuvas fog fáj, akkor az már nagyobb problémára is utalhat egy aprócska lyuknál. Ugyanis nem a lyuk mérete, hanem inkább a mélysége számít. És ha fájdalmas, akkor az azt jelenti, hogy a szuvasodás a fog mélyebb rétegeit is érinti, és nem kizárt, hogy gyökérkezelésre lesz szükség. Mivel én mindig durvább dolgokra szeretek felkészülni, hogy megkönnyebbülés legyen, ha mégsem következik be, így most is gyökérkezelésre számítottam, úgyhogy elolvastam a teljes cikket, ami erről szól. És őszintén szólva megnyugodtam. Annyira alapos tájékoztatást adtak, már így közvetve is, hogy biztos voltam abban, hogy a fogorvosbudapest.info fogorvosainak kezei között jó helyen leszek.

Szerencsére az oldalon nagyon könnyen el lehet igazodni, úgyhogy az árakat is gyorsan meg tudtam nézni, és nem dobtam hátast tőle, teljesen korrekt az árszabás.

Ami nekem szintén fontos, nem tudom miért, hogy ha egy új orvoshoz megyek, mindig keresek róla képet. Ez sokszor segíti a döntést, szerintem fontos, hogy az orvosunk, fogorvosunk szimpatikus legyen számunkra. És láss csodát, itt vannak képek is, ráadásul kis bemutatkozással! Igazából nem is akartam eldönteni, hogy melyik fogorvos lássa el a szuvas fogam, mert mindenki nagyon szimpatikusnak tűnt. Úgyhogy a cél az volt, hogy egy mielőbbi időponthoz jussak.

Mivel az oldalon lehet online időpontot kérni, így én is ezt az utat választottam. Egy rövid kis űrlapot kell csak kitölteni. Nyilván néhány adatot meg kell adni, röviden leírni a problémát, és beküldeni. Engem már másnap kerestek is, hogy mikor tudnék akkor menni.

De persze, nem csak a szuvas fog az egyetlen probléma, amivel lehet hozzájuk fordulni: foglalkoznak még implantációval, fogszabályozással és különféle szájsebészeti esetekkel is.

Most már tapasztalatból tudok beszélni, úgyhogy bátran kijelenthetem, hogy nagyon aranyos és jó fej volt mindenki. A kezelés abszolút fájdalommentes volt, és szerencsére valóban csak egy kis szuvas fogról volt szó. Nem kellett gyökérkezelni, de kaptam bőségesen érzéstelenítőt, nagyon empatikusak voltak és megértették, hogy nem bírom annyira a fájdalmat.

Az biztos, hogy ha legközelebb bármi gondom lesz, a fogorvosbudapest.info rendelőjébe fogok fordulni, mert tudom, hogy itt aztán tényleg nincs mitől tartanom.