Bár a járvány bezárt néhány ajtót, ki is nyitott újakat

gyertya alapanyag nagyker

A Covid idején sajnos befellegzett korábbi vállalkozásomnak. Egy teaházat üzemeltettem, de mivel a vendéglátó egységeknek odavágott ez a helyzet, ki kellett találnom valami más alternatívát. Próbálkoztam több dologgal, de a gyertyakészítés mellett döntöttem.

Valódi piaci rés

A teaház során is arra törekedtem, hogy igyekezzünk kicsit visszafordulni a természethez, mert ez lelkünk gyógyítója lehet, a teák is mind csak természetes alapanyagokat tartalmaztak és gondosan megválogattam, honnan szerzem be őket, és ez a hozzáállásom a gyertyakészítés során sem változott.

Sok gyertya alapanyag nagyker ócska, káros anyagokban túltengő termékeket forgalmaz és kezdetben egyedül a méhviaszt láttam jó alternatívának. Majd rátaláltam a Pipereportára, ami maga a gyertya alapanyag nagyker mennyország.

Ekkortájt kezdett el terjedni a hír, hogy mennyire károsak tudnak lenni az illatgyertyák számunkra, a Föld és az állatok számára is, így megnőtt az igény a kézműves gyertyákra. Ezt a hullámot lovagoltam meg én is, a Pipereporta szörfdeszkája segítségével.

Mit rendeltem innen?

Mindent, ami szükséges, a kanóctól kezdve a viaszokon át a színezőkig. Ők ugyanis forgalmaznak kétféle 100%-os szójaviaszt, amik az én fő alapanyagommá váltak. Ezek a viaszok nem csak remek textúrával rendelkeznek, de GMO mentesek is, és nem tartalmaznak semmilyen állati, csakis növényi összetevőt. Emellett teljesen cruelty-free-k is.

Nem csak az állatokat kíméli, de mivel csak természetes összetevőt tartalmaz, a levegőt sem szennyezi ami saját egészségünk és a jövő nemzedéke szempontjából is egy üdítő hír.

A hagyományos szójaviasz nagyon egyszerűen formázható, olyan dolgozni vele, mintha szobrászkodna az ember, teljesen kiélhetem benne művészi hajlamaim. A NaturWAX szójaviaszból készült gyertyák pedig onnan ismerhetőek fel, hogy ezeket csinos, ünnepélyes tégelyekben árulom, állagukat tekintve pedig krémesek és puhák. Alap színűk fehér, de ezt az oldalról rendelt színezők segítségével könnyen bármilyen színné átvarázsolhatom őket.

Az illat sem mindegy

A legtöbben nyilván azért vesznek meg egy gyertyát, mert finom illatot kölcsönöz otthonukba, így én is különös figyelmet szenteltem a gyertyák illatosításának. Ehhez szintén az oldalról rendelt illatolajokat alkalmaztam, amik közül vannak allergén mentesek is az érzékenyebbek számára. És természetesen ezekről is ugyanúgy elmondható, hogy állatkísérlet mentesek. Szerencsémre az oldalon több mint 100 illat közül választhatok, és igyekszem is minél több illatot kipróbálni, hiszen ízlések és pofonok, mindenkinek más ízlik, de az biztos, hogy mindenki talál ennyi illat közt olyat, ami megfelelő számára. A hagyományos virágos és gyümölcsös illatok mellett az olyan exotikumok, mint például az erős kávé és az antikvárium illat is helyet kaptak a repertoárban, az ünnepi illatokról nem is beszélve. Szezonálisan is számíthatnak újdonságokra a vásárlóim, mivel az oldalon lévő választék ezt teljes mértékben lehetővé teszi.

Úgy gondolom ez az az oldal, ahonnan mindig nyugodt szívvel rendelhetek, és azt is kapom amiért fizettem: kiváló minőségű alapanyagokat. Nem adódott még gond soha sem a szállítás, sem a rendelt termékek esetén, minden úgy ment, ahogy mennie is kell. Nem is szándékozom soha csökkenteni a színvonalat, így biztos, hogy a jövőben is ez az az én első számú gyertya alapanyag nagykerem.

Mivel a Föld és az emberek egészségének megvédése közös érdekünk, ha valaki azon gondolkodik, honnan rendeljen alapanyagot szappan vagy gyertyakészítéshez, akkor annak is ajánlom, hogy nézzen szét az oldalon!