Addiktológiai gondjaid vannak? Ez tuti megoldás lesz számodra!

Természetesen nem a teafüggőségre gondolok, hiszen nem hiszem, hogy lenne bármilyen káros mellékhatása annak, ha az ember rászokik a fekete vagy zöld teára. Egyébként én is zöldtea-függőnek tartom magamat. Minden nap szükségem van rá, egy idő után szabályosan rosszul leszek, ha nem kapom meg a napi adagomat. Nevezhetjük ezt is addiktológiai gondnak? Viszont számba véve a tea jótékony hatásait, nem csodálom, hogy a testem is szomjazik erre a gyógyító nedűre.

Sajnos néhány függőség nem jár jótékony hatásokkal, sőt sok esetben nem csak a függőt, hanem a közvetlen környezetét is érinti közvetve ez a gond. Ide tartozik az alkoholizmus is, amely napjaink egyik legnagyobb és legsúlyosabb problémái közé tartozik. Nem csupán a függő testét teszi tönkre, de nagyon sokszor a családja is nagyon komoly lelki megpróbáltatásoknak van kitéve. Amennyiben a beteg nem szeretne elvonóra menni, a családnak van lehetősége felvenni a kapcsolatot a felepulok.hu csapatával.

A család, vagy családtag bejelentkezhet családi konzultációra. Ennek keretein belül a család és szakemberek együtt próbálják meggyőzni az alkoholfüggőségben szenvedő egyént a 28 napos felépülési program szükségszerűségéről. Természetesen akarata ellenére senkit sem lehet ilyen kúrára kényszeríteni, hiszen a program sikerességének alapja az, hogy az addiktológiai gondokkal küzdő beteg gyógyulni szeretne.

Gondolom a Te szemed is megakadt a 28 napon, pedig teljesen jól olvastad. A felepulok.hu weboldalán részletesen tájékozódhatsz a Minnesota-modellen nyugvó programról és a programban résztvevő segítőkről, akik maguk is felépülők. Ez azért fontos információ, mert így lesznek sok betegnek hitelesek. Ugyanazokkal a gondokkal küzdöttek ők is, ugyanúgy elveszettnek érezték magukat.

Amennyiben ismersz olyan családot, ahol az egyik családtag addiktológiai gondokkal küzd, vagy pont a Te szeretted szenved függőségben, ne habozz ajánlani a felepulok.hu oldalt, ahol részletesen tájékozódhat mindenki a komoly függőség következményeiről, tüneteiről és kezeléséről.

addiktológiai

Lehetőség van továbbá elolvasni a volt páciensek beszámolóit is, amikben egyöntetűen vallják azt, hogy ez a program visszaadta az életüket és sorsfordító élményt nyújtott számukra. A segítők hatalmas szeretettel és empátiával, azonban kellő fegyelemmel és figyelemmel bánnak az intézmény „rövidtávú lakóival”.  Egy virtuális séta keretein belül szemügyre is lehet venni a kellemes kis házikót, ahol a kezelés zajlik.

Minden felmerülő kérdésre, melyre nem tudnánk választ találni az oldalon, nagyon szívesen válaszolnak a szakértők. Az itt dolgozók hivatásukként segítenek az embereknek abban, hogy egy teljesebb életet adhassanak a betegeknek.

Tehát összességében a teafüggőséget nem, de az alkoholfüggőséget mindenképpen kezeltetni kell. A család és barátok támogatására és szeretetére feltétlenül szüksége van az érintett személynek, hiszen egyedül nagyon nehéz végig járni ezt a rögös utat.