Teázás közben hallottam először az online lakásbiztosítás lehetőségéről.

Még amíg lehetett teázni menni az egyik kedvenc teaházamba (mert most már ugye a kormányrendelet miatt sajnos nem lehet), rendszeresen találkoztunk a barátnőimmel a teázóban. Nagyon kis meghitt légköre volt, és órákat tudtunk eltölteni ott, és beszélgettünk egyszerre mindenről és semmiről.

Na, ez az utolsó alkalom is pont ilyen volt. Flórával ültünk, és arról magyarázott, mennyire szeretnének már elköltözni a barátjával egy saját lakásba, mert a nővére meg a húga lassan az idegeire mennek. Mondta, hogy már ki is nézték a helyet, és már most lakásbiztosításokat keresgél, amit még társasház esetén se árt megkötni.

Nagyon lelkes volt. Szóval én türelmesen végighallgattam ahogy egy online lakásbiztosítási kalkulátor miatt áradozik, és hogy még mennyi mindent talált ott. El is csodálkoztam rajta, mert a ruhavásárlásokról szokott így olvadozni, de ha őt ez hozza lázba…

Aztán anyáék mondták, hogy lassan nekünk is újra kéne kötnünk a lakásbiztosításunkat, de nincs se kedvük több órát tölteni valamelyik bankban, se azt nem szeretnék, ha kijönnének hozzájuk, mert vírus. Ekkor jutott eszembe, mit mondott a Flóra, és gyorsan rá is írtam, hogy mondja már meg, mi volt az a pénzügyi biztosító, amiről beszélt. Nos, ez a Pannon Safe volt, és mikor elnavigáltam anyát az oldalukra, azt gondoltad volna, hogy a rák ellenszerét találtam fel. Neki is nagyon tetszett az online lakásbiztosítás kalkulátor, nem meglepő módon. A hétvége egy kisebb részét azzal töltötte, hogy mindent szépen átolvasott meg megnézegetett, és végig fülig ért a szája. Kicsit fura is volt.

Ebédnél aztán elmagyarázta, hogy ez a lakásbiztosításos rész nagyon hasznos, mert saját magad szépen kiválaszthatod, mit szeretnél bele, nem kell, hogy valaki megcsinálja helyetted, és sokkal hamarabb meg is van. Plusz a hibára is kisebb az esély. Nagyon sokszor előfordult már, hogy rosszul írták le a nevünket vagy valamelyik adatunkat, és akkor kezdődhetett előröl minden. Ugyan mi sem vagyunk hibátlanok, de így azért sokkal kisebb a valószínűsége az ilyen elütésre. Segítséget is nagyon egyszerű volt kérnie, mert összekötötték a messenger-rel, és így sokkal lazább körülmények között tudott beszélni az ügyfélszolgálattal, mikor szüksége volt rá.

Úgyhogy mindent összevetve nagyon elégedett volt az egész procedúrával, és hogy legközelebb én is tudjak ilyeneket csinálni, gyorsan végig kattingatta nekem az oldalt. Nagyon örültem neki, de biztos voltam benne, hogy ha nekem ilyet kell csinálni nyolcszor kapok pánikrohamot, mire befejezem. Azért szépen elmentettem a linket a könyvjelzők közé, mert sose lehet tudni.