Van akiknek a buli és a pörgés, van, akiknek a teaház és a varrás a kikapcsolódás

Azon szoktunk nevetni a barátnőmmel, hogy tulajdonképpen bennünk egy – egy nagymama veszett el. Fiatalok vagyunk, de diszkó és bulik helyett szívesebben járunk teaházba. Van is már egy törzshelyünk, ide rendszeres időközönként ellátogatunk, mert nagyon finom a tea itt. A zene is kellemesen halk, és van egy kis olvasósarok is, ahova az ember a teájával el tud vonulni szépen csendben. Bár nem olyan régóta vagyunk barátságban a barátnőmmel, mégis olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást. Nevetve fedeztük fel, hogy még a hobbink is közös, a mai világban szintén ritka elfoglaltság, ez pedig a varrás. Mindketten már kislány korunk óta varrunk, csak azzal a különbséggel, hogy én a nagymamámtól örököltem a varrógépem, ő pedig újat kapott, amikor elkezdett varrni. Az én gépem nemrég bedobta a törölközőt, és kellett egy újat vásárolnom. A barátnőm kérdezte, hogy honnan vettem az újat, mire mondtam neki, hogy a varrogepguru.hu volt a beszerzési helyem.

Úgy találtam rá, hogy beírtam a keresőbe, hogy Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru, és máris varrógépek széles tárháza tárult a szemem elé, szinte alig választani. Mivel a korábbi varrógépem típusa annyira nem győzött meg, most valami mást szerettem volna, ezért némi keresgélés után az interlock típusra esett a választásom. A varrogepguru.hu oldalán olvastam, hogy itt nem csak interlock varrógépet tudok vásárolni, hanem hozzávaló alkatrészt is, ha arra lenne szükségem. Ezt nagyon jó volt tudni, mert szerintem, aki varr, az tudja, mennyire nehéz beszerezni a megfelelő alkatrészeket, ha valami elromlik.

Ki is választottam egy Brother márkájú interlock varrógépet, ami első ránézésre jónak tűnt. Persze ezután elmélyedtem a gép leírásában, nem csak úgy látatlanban választottam ki. Szerencsére a kiválasztott pont volt raktáron is, így nem kellett a rendes kiszállítási időn felül még várnom a beszerzésre is, ami plusz idő. A kiszállítás várható dátuma is olvasható a termék alatt, így az ember sokkal könnyebben tud tervezni. Ez esetemben 5 napot jelentett. Kicsit több, mint amire számítottam, de úgy voltam vele, hogy ez a 2 – 3 nap már nem oszt, nem szoroz, kibírok ennyit, cserébe például az ingyenes kiszállításért. Ugyanis a kiválasztott varrógépet a cég ingyen szállítja ki. Ennek nagyon örültem. No, nem feltétlen azért, mert gondot okozna egy ilyen drága varrógép mellett néhány ezer forint kiszállítás, hanem ez inkább egy gesztus, amitől az ember jobban érzi magát.

Miután mindennek utánaolvastam, aminek szerettem volna, információt akartam gyűjteni a varrógépszerelésről is, hiszen ki tudja, lehet, hogy gyorsan el fog romlani. Írták is az Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépgurunak az oldalán, hogy manapság nagyon nehéz jó műszerészt találni abban az esetben, ha valami gondunk akad a varrógépünkkel. De pánikra semmi ok, ők már több, mint 22 éve foglalkoznak varrógépek szerelésével is. Az első lépés az, hogy fel kell hívni őket vagy személyesen kell egyeztetni a problémáról, és az a legjobb, ha a lehető legpontosabban írjuk körül a problémát, hiszen így tudnak a legkönnyebben segíteni. Ha ez megvan, sokkal egyszerűbben lehet megtalálni a hibás alkatrészt. Mindezek alapján én bátran helyeztem a bizalmam a Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru weboldalába, és nagyon jól tettem. Egyedül a szállítással kapcsolatban voltak félelmeim, hiszen ezek mégsem olcsó gépek, de szerencsére ott is minden rendben ment.